امروزه سرمایه داران زیادی به ارزهای دیجتال رو آورنده اند. اما مهمترین نکته برای این نوع سرمایه گذاری شناخت ارزهای دیجتال است و طبیعتا سرمایه گذاری روی همهی ارز های دیجتال کار عاقلانه ای نیست. از بین این ارزهای دیجتال استلار یکی از محبوترین محسوب میشود.
ساختارشبکه استلار شبهاتهای بسیاری با ریپل دارد با این تفاوت که تراکنشها در ریپل به صورت بین بانکی انجام میشود. برای آشنایی بیشتر با استلاربا ما در این مقاله همراه باشید.
همانطور که در بالا اشاره شد ریپل تاکید بسیاری به ترکنشهای بین بانکی دارد اما در ارز استلار امکان تراکنش های فرد به فرد بسیار سریع و با کارمزد کم انجام می شود.
استلار در سال ۲۰۱۴ متولد شد و در واقع میتوان آن شاخه یا فورک ریپل بشمار آورد. بنیانگذار ارشد ریپل جد مک کالب، بر سر اختلاف نظر با چند نفر از توسعه دهندگان داشت ریپل را رها کرد و تمام تمرکز خود را روی ارز استلار گذاشت. بدین ترتیب اصلی ترین تفاوت این دو ارز بر سر تراکنش های بین بانکی و فردی شکل گرفت.
شاید مهمترین نکته که ذهن هر مخاطب را بخود جلب کند همین سوال باشد. استلار همانند بیت کوین یک شبکه همتا به همتای غیر متمرکز محسوب می شود. در واقع ساختار اصلی استلار را تکلونوژی بلاک چین تشکیل می دهد. همانطور که از نام شبکه های غیر متمرکز پیداست در آنها هیچ نهاد و مرکزی تصمیم گیرنده نیست. همانند دسته ای از ارزهای دیجیتال تمامی جزئیات تراکنش ها در استلار، در روی بلاک چین تحت عنوان یک دفتر کل عمومی ذخیره می شود، که دسترسی این دفتر و مشاهده تراکنش های انجام شده برالی کاربران وجود دارد.
در شبکه استلار، تمامی اطلاعات بین گروهایی به پیوسته یا همان سرور ها توزیع شده، که تمام تصمیمات و تأییدها در این شبکه از طریق پروتکل اجماع انجام میپذیرند. از مهمترین نکاتی که باید درباره استلار ذکر شود تفاوت آن با شبکه بیت کوین در استفاده نکردن از سیستم اثبات کار یا همان Proof of Work اشاره کرد. در استلار تمام تراکنش ها به صورت پروتکل توافقی استلار (SCP) صورت می پذیرد. از نکات قابل ذکر این است که در ارز استلا مدت زمان اجماع بین 3 الی 5 ثانیه انجام میشود.
ماینرها در بیت کوین، برای تائید تراکنشها با یکدیگر همکاری متقابل دارند؛ اما در استلار گرههای مورد اعتماد که به گرههای تائید (سرورها) مشهورند و Stellar Core را اجرا میکنند، تائید تراکنشها را انجام میدهند.
شبکه استلار شاخهای از پروتکل ریپل، که توسط جد مک کالب (Jed McCaleb) و جویس کیم (Joyce Kim) شکل گرفت. استلار در اصل برای حل مشکلات مختلفی طراحی شد، که پلتفرم آن با ریپل تفاوتهای زیادی دارد. در ابتدا، کریپتوکارنسی موجود در این شبکه “Stellar” نامگذاری شد؛ که پس از چندی، برای جلوگیری از اشتباه با شبکه استلار، به (lumens (XLM تغییر نام پیدا کرد.
بارزترین ویژگی های استلار
1- پایگاه داده باز و غیرمتمرکز
2- تراکنشها در بازه زمانی ۳ الی ۵ ثانیه
3- گستردگی مدیریت تراکنش ها
4- بهرمندی از پروتکل اجماع استلار
5- توکن استلار “Lumen” با نشانهی اختصاری “XLM” مشخص شده است.
خدمات گستردهای که کاربران از یک بانک انتظار دارند را می توانند به راحتی از استلار دریافت کنند. اما اساسی ترین تفاوت آن با بانکها، بهرمندی از یک شبکه غیر متمرکز، با هزینه ای کم و همچنین سرعت بالا در پردازش است. تمامی این ویژگی های خدماتی متفاوت نسنبت به سایر پروژه های رمزگذاری را برای کاربران به ارمغان می آورد. از مهمترین اهداف استلار مبارزه با فقر است که از طریق ارائه خدمات کم هزینه به کابران در سراسر جهان، پتانسیل های فردیی را به حداکثرترین حالت ممکن برساند.
بدلیل یک شبکه تبادل جهانی، ارزش استلار همه روزه در حال فزونی است، چرا که به تنهایی قادر به میزبانی هزاران مبادله بین ارزها و توکن ها را در ثانیه فراهم کرده است. به مدد بهرمندی از استلار هزینه مبادله بین ارزهای دیجیتال یا ارزهای فیات به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرده است. برای پرداخت هزینه های تراکنش و نگهداری حساب های شبکه استلار، دارایی XLM مورد استفاده قرار می گیرد. بهمین ترتیب با افزایش پذیرش ارز دیجتال Lumen ارزش آن افزایش پیدا میکند. کمیت بر کمیابی نقش به سزایی دارد و به همین جهت یک Lumen، کمتر از قیمت یک بیت کوین ارزش دارد. از نکات نامعلوم درباره Lumen ارزش آن در آینده است، زیرا که این موضوع با میزان پذیرش گسترده و موفقیت این فناوری به شدت گره خورده است.
با توجه با سابقه درخشان استلار، از نظر امنیتی یکی از پرچمداران ارزهای دیجتال به شمار می رود. در حال حاضر شبکه جهانی استلار هیچ گونه هک شدن را تجربه نکرده است. کاربران با پرداخت هزینه بسیار کم که برای هر تراکنش این ارز دیجیتال پرداخت میکنند، متقابلا این هزینه برای جلوگیری حملات DDoS (نوعی حملات سایبری به سرور) مورد استفاده قرار میگیرد. در آخر باید به همین نکته بسنده کرده که شرکت IBM در پروژهای خود از استلار بهره جسته است. استفاده از این این این ارز در شرکت IBM تا حد زیادی امنیت استلار را تضمین میکند.
مزایای ارز دیجیتال استلار
1- سرعت بالا در تراکنش ها
2- هزینه پایین در تراکنش
3- عانصر فنی پیشرفته
4- مشارکت با نامهای بزرگی مانند IBM
نتیجه گیری:
با توجه به ویژگی های بارز این ارز دیجتال و حمایت کمپانی های بزرگ همانند IBM در کنار هزینه های کم در تراکنش ها، استلار توانسته کابران و سرمایه گذاری زیادی به خود جذب کند. این ویژگی ها در آینده ارزش استلار تاثیر چشمگیری دارد.
در مقالات بعدی شمارا با نحوه خرید و فروش و کار کردن با استلار بیشتر آشنا می کنیم.
تهیه شده توسط تیم تحریریه؛ مشهد اکسچنج